Thursday, December 08, 2016

Freshpicks Primo Exclusive best seller

Finaly it's Fri-yay!!

Dah lama kita x update pasal Freshpicks.. ni la set terhangat sekali di pasaran tau! kalau kita restock tak dan seminggu da licin😗 Mujur kakak founder dah kirimkan stock smalam khas utk uols especially warga KLCC dan jajahan sekitarnya. Hehe tenkiuu kakak @rempahratus

Kita pun pengguna tegar Primo set ni..arganne face oil pun da masuk second bottle. So far this is my favourite SKINCARE product i ever tried😘😘😘 Dah la natural and enriched with premium oils kan so mmg RUGI kalau tak cuba 😉

Dan dan dan untuk kawan2 di luar kwsn yg nak cuba..promo FREE POSTAGE masih ada sampai hujung tahun ye.Start 2017 dan kena postage charge RM8 (SM) and RM12 (EM) macam biasa.So marilah berjimat dan dapatkan set PRIMO Basic/Exclusive SEKARANG ye 😘😘

Dm/whatsapp 0193755133 okk

#Freshpicksagent #FreshpicksKL #codklcc #codsetiawangsa #naturalandsafeskincare #arganoil #faceoil #madeinmalaysia

Sunday, December 04, 2016

Bahaya merkuri dalam kosmetik

Salam semua..

Anda tau tak..dalam kosmetik komersil banyak mengandungi merkuri... macam mana nak tau? Kena rajin la baca kandungan bahan dan google maksud setiap bahan. Hehe memang la leceh.. tapi kalau dah biasa u ols akan jadi lali dan ok jer sampai jadi tabiat :) Jangan buang tabiat sudah

So ape masalahnya dengan merkuri ni?
Ada kawan2 share poster penerangan pasal bahaya merkuri ni.. so boleh la baca dan fahamkan. Rumusan poster ni senang je :

Kesan sampingan merkuri dalam kosmetik :
1) menyebabkan penyakit kulit seperti ruam, perubahan warna kulit, parut dan kegagalan kulit melawan bakteria
2) menyebabkan kegagalan ginjal 
3) gangguan mental/kemurungan

Kita pakai produk kecantikan/kosmetik ni sebab nak cantik kan.. tapi jangan sampai sebab nak cantik punya pasal long term effects kita lupakan. Kalau dah pernah pakai tu takpe takperlu menangis di bucu katil, boleh la slow2 berubah ke produk2 natural/organik dan mesra kulit. Cegah sebelum parah ye :)





Thursday, December 01, 2016

ESSENTIAL OIL - GERANIUM

Gambar pokok geranium (pic dari Google)

Antara feedback yang kami dari terima customer yang menggunakan set Primo adalah :

"suka bau face oil complex dan serum tu.. refreshing sangat"

Nak tahu kenapa?
Kerana kami menggabungkan beberapa essential oil sebagai ramuan premium dalam bancuhan face oil complex dan juga face serum. ESSENTIAL OIL bukan sahaja kaya mewah dengan khasiat yang baik untuk kulit malah ia menenangkan...

Antara essential oil yang terdapat dalam face serum dan face oil complex freshpicks adalah GERANIUM

The botanical name for Geranium is Pelargonium Odorantissimum.

Geranium Essential Oil terkenal dengan fungsi sebagai
Astringent
Antibacterial
Antimicrobial
Deodorant

Apa manfaatnya terhadap kulit kita?
Mengalakkan kesihatan sel dan regeneration sel baru
Membantu menghalang kulit dari mengendur
memulihkan jerawat dan parut
sebagai antiseptic untuk luka
mengurangkan radang
Mengurangkan kedutan
Mencantikkan kulit
Insect reppelant and bug bite healer

Apa pula manfaatnya terhadap minda kita?

Geranium essential oil terkenal untuk menggalakan fungsi mental dan menaikkan semangat. Bagus untuk people yang ada masalah   depression, anxiety and anger.

Antara produk Freshpicks yang terdapat geranium essential oil di dalamnya adalah:

Ultra moisturizer
Arganne face oil complex
face serum hyaluronic acid

Bertuah anda yang menggunakan freshpicks
Bukan sahaja kulit anda mendapat manfaat
Malah anda juga akan lebih tenang dan rileks menghadapi kehidupan harian

Dan info tambahan yang menarik.. geranium essential oil ni juga bagus sebagai insect repelant dan bug bite healer.Jadi anda yang ada anak2 kecil atau untuk diri sendiri gak, pastikan sentiasa ada bersama ULTRAMOISTURIZER bersama...


Sunday, November 27, 2016

Must have beauty travel kit

BEAUTY TRAVEL KIT

If you are:

1.Frequent travellers for work or social
2.Mother with small kids
3.Has sensitive skin and hair that needs frequent care
4.Curious and lost of selection to try Freshpicks products
5.Just want to be pretty with premium products but reasonable price 😉

Feel and 'taste' Freshpicks all time best seller products in one travelsize set!

Consists of:
1.cherry beauty facial soap (enrich with lime oil,aloevera,olive oil and may doubles as facial and body soap
2.irresistable lip color(tinted lipbalm to compliment your light make up and can treat chapped,dry lips)
3.ultramoisturizer lotion (as multipurpose cream to heal rashes,cracked heels,insect bites and mild eczema)
4.solid perfume (as your emergency perfume-must always have in handbag!)
5.100% pure argan oil (to tame frizzy hair and smoothen skin)

RM59 ONLY + FREE EXCLUSIVE HANDMADE POUCH😚

I have ready stocks if you want to try out! Whatsapp 019 3755133 for inquiries and orders 😊

#FreshpicksKL #Freshpicksagent #codklcc #postageeverywhere

Thursday, November 24, 2016

Sweet like hany!

New release!

Because you're sweet like honey, we produce Hanybee set  especially for you which contains organic honey soap,oat+ honey scrub+organic argan oil.

Honey is a good natural remedies to nourish and repair your skin inside out

Also best to treat acne and great for sensitive skin.

Only RM55/set💕💕

COD in KLCC/Setiawangsa or add RM8 (Peninsula Malaysia) / RM12 (Sabah/Sarawak) for postage fees.

Tuesday, November 22, 2016

Pure Prime Pressed Cocoa Butter

#freshpicksPREMIUM

Mentega koko (Cocoa butter) diekstrak daripada biji koko atau kekacang koko. Ianya berwarna kuning krim, mentega koko asli adalah semata-mata mentega koko dalam bentuknya yang mentah dan sangat kaya dengan khasiat.

Tidak seperti metega koko ditapis, mentega koko yang diperolehi daripada kaedah Pure Prime Pressed (PPP) dapat mengekalkan bau yang kaya dengan coklat berserta memastikan semua kebaikan semula jadinya dikekalkan.

Kebiasaannya ia digunakan untuk memberi lebih khasiat kepada  bibir atau lipbalm, mentega badan (body butter), sentalan badan (body scrub) dan losyen. Sangat baik untuk kulit yang kering, mempunyai tanda calar pada kulit dan kulit yang sensitif.
Mentega koko akan cair dalam suhu kulit.

PPP  ini diperbuat daripada bahan-bahan yang bukan GMO dengan kaedah pensterilan berwap dan diproses selaras dengan Amalan Pengilangan Yang Baik (Good Manufacturing Practice - GMP) dan HACCP kawalan keselamatan makanan (HACCP).

Tahukah anda, produk freshpicks menggunakan PPP Cocoa butter sebagai ramuan premium untuk produk kami seperti

Lipbalm
Irresistible Lip Treatment
BodyScrub
Deodorant
Ultra moisturizer

Sebab itu ramai yang memberi feedback yang positif apabila menggunakan freshpicks

Kebaikan Mentega koko (Cocoa butter):

Antioksidan yang hebat
Kulit yang lembut, berseri, dan licin
Mengurangkan tanda calar, parut dan jerawat
Melegakan ekzema dan psoriasis
Melegakan dermatitis atau ruam
Menghidrat kulit secara mendalam
Menyembuhkan kulit sensitif
Mengurangkan parut
Menguatkan rambut yang rosak

#freshpicks

Monday, November 21, 2016

100% Pure Argan Oil


Mencari2 organik Argan Oil?

Kami di Freshpicks ada dua versi :
Argan oil kedua2 versi pun merupakan organik imported dari Morocco.. CUMA

ORGANIK ARGAN OIL
Yang ni 100% organik tanpa campuran minyak lain dan masih ada bau asal,tiada bahan kimia atau tidak dideodorize(nyahbau). Bau asal yakni bau kacang argan tu.. lemak2 kekacang.

ARGANNE FACE OIL COMPLEX
Yang ni pun 100% organik Argan oil juga, cuma kami add a little bit jojoba oil,rosehipseed oil,essential oil seperti geranium, frankincense, teatree,dsb jadi bau dia wangi. Bau wangi bukan pewangi sintetik tapi bau dari pati essential oil. Kandungan argan dlm ni sekitar 90%.

Boleh pilih ikut kesesuaian dan bajet

Kerana kedua2nya  boleh digunakan  untuk skin/hair/body/nails/etc cuma yang ada tambahan carrier oil dan essential oil mempunyai khasiat tambahan

HARGA PENGENALAN until further notice

Arganne Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)

RM49(15ml) RM79(30ml), RM119(50ml)

100% Organic pure Argan Oil
Retail RM39(15ml) RM69(30ml), RM109(50ml)

Comment/ whatsapp 019 3755133 to order ye :)