Sunday, April 19, 2009

Anlene Concentrate

(malas nak amik gamba sendiri, ni ehsan afzanistrator.blogspot.com)
Whoever knows me personally, you all would know that I, being a self proclaimed health freak,am always promoting people at my age to consume milk, namely Anlene to avoid osteophorosis (excuse my spelling, please) when you are older. The powder form of Anlene is (for me) not as tasty as normal milk, but I managed to live with it anyway. But recently, they produce something that is much more better in taste, and higher in calcium content too.
To non milk lover (like me) but badly need some calcium supply in your body, I encouraged you guys to try this. Sangat sedap ok, tak rasa susu langsung, rasa vanilla! To milk (and vanilla) lover like Ci, you would love this to bits. Seriously. Its just that for this you need to pau your Mom more often, as it comes in mini packages of 125ml and priced around RM1.50 each.. hehe.
Sangat sedap! Cubalah untuk tulang yang kuat dan sihat.

5 comments:

^fairyha^ said...

Eh.. Haha~
This was what I was telling you about. Mesti kau ingat aku minum yg powder nye ek? Ketahuilah, diriku ini seorang insan yang sangatla pemalas nak membancuh susu. So, better telan yang boleh minum sambil tengah drive nak g institut halal tu. Hoho~ Eh, tak.. tipu. Yang minum sambil drive tu Yakult. Anlene ni aku minum dgn sarapan. Ni semua gara2 penimbang yang canggih tu cakap aku tak cukup calcium la ni, aku kene spend utk beli susu yang mahal ini. Takpe takpe.. Health is wealth kan?

Shierrahh Ivy said...

chis kau! mengelat awal2 yea.. hahaha patut laa ko kate sedap je. yg powder punyer tak sedap weyy.. hahaa sengal btul

Anonymous said...

Salam..
Kak Shah pekabe? hehe.. adik2 SG rindu akak nih. Meh la ziarah kami kt sini..

Erm..pasal susu anlene ni kn, sy pun suka jgk minum masa intern dulu, pastu member sy cite, ada sorang nih.. dia p jmpa doc sbb perasan sumthing wrong ngn tulang tgn dia.. hahah.. rupe2 nya after di check, tulang dia memanjang...

siasat punya siasat, upe2nya dia minum susu anlene everyday...

doc kata , anlene memanjangkan tulang bukan menguatkan tulang..

hahaha~ smpai skrg sy takut nk minum susu..

-NASIBAH-

Shierrahh Ivy said...

owh yeke? oh baiklah akak akan menyiasat.. tima kasih kerana memberitahu.hehee mungkin sesuai utk org yg tak panjang tulangnye cam akak kot? hehe~

^fairyha^ said...

Benarkah ini? Kalau memanjang secara normal xpe lagi. Klau abnormal? Kot2 kang sebelah kaki je panjang, kan x stabil tu. Xpun tumbuh satu tulang baru kat mane2. Hoho~

Mari kite bertanye kepada Dr.Shaliza yg dah grad dgn distinction itu.