Tuesday, March 24, 2009

Udang jahat

(Warning! : pos ini tidak penting dan boleh diabaikan.Sekian)

Situasi 1

Saye : Eh sedap la kuih nie.
Abah : Haah sedap inti dia.
Saye : Abah tau tak sekarang ni saye selalu kena rashes, tak tau makan ape.
Abah : Makan kuih nie kot?
Saye : Kuih ni inti dia serunding ikan bilis la, bukan udang.
Abah : (Rasa kuih) Laa ni inti udang la nie.
Saye : Yeke? Manis pedas je. rasa udang ke nie?
Abah : Laa, ni rase udang la nie, takkan tak tau rasa udang macam mana.
Saye : Memang la tak tau, tak penah makan seumur hidup.
Abah : Ooh ok..-_- sorry lupa.

Situasi 2

Saye : (sms) Akak, sorry saya tak dapat join malam nie, kena rashes teruk..
Akak : Okay takpe..
Saye : Ini mesti sebab popia jahat tadi makan mase tea break.
A : Popia tu inti udang kot?
Saye : Tapi sedap.
A : Erm.

Situasi 3

Saye : Dokter, saya kena rashes nie.
Dr : (Check check) ohh kamu memang ade allergies ke.
Saye : Yup
Dr : Ok la ambik ubat nie, nanti sapu dua kali sehari bla bla
Saye : Ubat nie saye dah ada dah Dokter, takde ubat lain ke.Agak-agak yang kuat sikit ke.
Dr : Takde, memang ubat ni je. Awak kena la selalu pakai. Lagipun allergies ni memang takkan hilang terus sebab its in your genes.
Saye : Oo ok (dah tau dah.chis ubat nie lagi)

3 comments:

^fairyha^ said...

Udang sedap wooo.... Bagi aku! Tp tolong kopekkan kulit skali bleh?? *_*

It4Ch1 said...

ko kene excema ni. mmg kene jaga makan.

Shierrahh Ivy said...

fairyha:ye, sebab tu aku suke makan ngan ko ngan mok. tukang makan udang aku.

itachi :ye benar.memang sejak kecik ada ekzema n kena jaga makan. tapi ni kes udang tersembunyi~ huhu