Saturday, August 02, 2008

Younger Future Leader?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Akhbar The Sun dua hari lalu memaparkan temubual pengarangnya dengan Faisal Tehrani, seorang penulis berbakat yang kritis dan tajam pandangannya dalam ruangan Extra. Saya suka satu pandangan beliau apabila diajukan tentang soalan berkaitan kepimpinan Anwar Ibrahim yang dikatakan akan menerajui tampuk pemerintahan negara. Saudara FT lebih berminat melihat golongan muda yang dipilih (walau bagaimanapun beliau taklah mengatakan dirinya anti-Anwar), dengan mengambil contoh presiden Rusia dan Barack Obama (umur kedua-duanya belum pun mencapai 50 tahun). Katanya dunia dah mula menerima pemimpin baru dengan idea baru, kenapa tidak negara kita?

I kind of agree with his point of view.
Do you?

(note : saya juga bukanlah golongan anti-Anwar, neither vice-versa. Just seeing the world in different perspective :)

3 comments:

manggishitam said...

pemimpin muda kurang menyerlah. kan?

Shierrahh Ivy said...

btul.. org muda ni kena berinspirasi sket.. wujudkan balik senario zaman dulu2. Tapi selagi AUKU tak mansuh selagi tu la masalah tak selesai -_-

Shierrahh Ivy said...
This comment has been removed by the author.