Saturday, March 10, 2012

At 33 weeks

- Ma dah bising i tak ready lagi hospital bag
- I bagi alasan sebab tak sempat2 lagi basuh baju baby utk bawak dalam hospital bag
- Tetiba Icrave to buy new maternity clothes. Kau kenape.. baper minggu je lagi tinggal
- At this stage I watched my food intake very carefully. A useful tip is never have any junkfood stock in the house, or else bangun tengah malam sebab craving potato chips atau air sprite. Hubby please take note and don't stock the house with junkfood! Nanti I makan habis!
- To date, my pregnancy weight gain is already more than I planned! Argh! I plan nak naik 10kg jer sepanjang pregnant(dream of the impossible)
- Alhamdulillah to date I have a very healthy pregnancy. Allah permudahkan urusanku :)
- Malam2 dah taknasik coz takut heartburn and takleh tido sebab kenyang sangat. Unless kalo mak mentua ajak makan ler hewhew ( eh aku pon dah terikut2 gelak camtuh)
- My Shaklee ESP helps me to fight constipation problem. Already on my 2nd canister :)
- I memang rajin makan supplement (eh tu pun nak cakap takde motif)
- Sekarang dah avoid drive long distance takut leg cramp. Tapi ade skali KL banjir aritu terperangkap dalam jem 1.5 hours mase balik dari ofis..seb baik tak cramp and selamat sampai ke rumah.
- Baju2 baby tak berani beli banyak atas nasihat ramai orang.Tapi nanti kalau dia tak cukup baju??
- Sekarang malam2 selalu penat and ngantuk awal so dah tak berape mengada sgt bila hubby tepon malam2
- Baru teringat baby bath tub and car seat tak beli lagi. Abang i know yu read this, lets get them when you come home nanti ok!

1 comment:

nurulhuda said...

Cutenye.. Bersalin kat PCMC(?) ke.. (soklan lame dari saya... Hahah). Semoga selamat n sihat selalu! :)))