Friday, October 14, 2016

WHY I DO WHAT I DO

Freshpicks adalah sebahagian dari perjuangan saya untuk create awareness tentang bahan2 yang terkandung dalam produk2 penjagaan seharian.Semoga kita lebih cakna dan ambil tahu tentang barang2 yang kita guna...bahan2 ni bukan sahaja boleh mendatangkan kesan kepada kesihatan kita tapi juga kpd alam sekitar.

Bila dah ramai orang aware tentang bahan2 beracun dan terlarang dalam barang penjagaan harian dan kosmetik,kita sekaligus dapat memberi tekanan kepada syarikat2 besar yang hanya fokus kepada keuntungan semata2..terutama dgn lambakan bahan2 timbang kilo lepas tu sesetengah pihak repackage dan rebrand je. Senang betul kerja mereka.huhu

Saya juga sangat gembira melihat banyak produk2 homemade muncul sebagai alternatif kpd produk2 sedia ada..atleast ada options kan.Dan segelintir produk best seperti Freshpicks ni menjanjikan  harga mampu milik😁😁 Yelah..mana nak dapat :

facescrub and lipscrub 15g RM9 SAHAJA
Bodyscrub 50g RM15 SAHAJA
Rosewater facemist RM15 JE
Facial soap CBS DAN homemade deodorant yang best seller pun RM25
Dan sekarang baru keluar argan face oil dgn face serum tak sampai RM50 PUN!!

macam nak cakap founder ni ade untung ke jual produk harga mcm ni???? Haha

Dan sebagai ejen pon i nak cakap untung mmg seriously tak banyak mana pun..siap dengan free gift free post bagai mmg ambik margin keuntungan kami.

Tetapi...

Demi untuk meningkatkan kesedaran kpd masyarakat , dan the fact that sy sgt suka produk homemade yang satu ni..saya teruskan sharing dan promote untuk kebaikan kita semua.Paling tidak lepas ni kalau beli sabun ke lipstick ke boleh la start jeling2 kat bahagian ingredients tu..bahan2 yg tak paham boleh google dan fahamkan sebelum beli. Siapa lagi nak cakna kalau bukan consumer sendiri kan😊

Sekian pesanan khidmat masyarakat dari your FP beauty agent 😉😉

Oh ya,kedai FP saya sentiasa buka seperti biasa.whatsapp 019 3755133 ya. Cod KLCC/Mindef/Setiawangsa.

#FreshpicksKL #Freshpicksagent

No comments: