Thursday, September 23, 2010

Enjoice


I am not gonna be biased or simply being egoist.
I am currently enjoying the smooth connectivity of my new modem. Ye, modem I berjaya sampai tengah hari tadi. Tepat sekali tuan puan, modem ni modem yang sama saya maksudkan dalam entry hatred penuh kemarahan sebelum ini.Hehe Untuk prestasi hari pertama,saya katakan ianya sangat memuaskan. Sebab sebelum ni sangat marah, saya dah lupa yang saya juga dapat freegifts melalui subscription ini berupa satu mobile modem dan satu internet kit.Cool kan? Internet kit tu sangat best terutama bila dapat dengan percuma (agaknya diorang memang tau marketing paling berkesan untuk orang malaysia adalah bagi barang percuma).
Antara benda yang ada dalam kit tuh adalah optical mouse,LAN cable,phone cable,card reader,lampu USB,USB adaptor dan 2-3 benda lagi yang I pun taktau nama dia apa.Agak impressive walaupun mouse dia baru guna tak sampai 2 jam, roller dia dah tak function. Haha mungkin penggunanya ganas. Mobile modem pulak telah dikidnap oleh hubby utk teman dia kat hotel yang kena bayar wifinya.Kunokan hotel tersebut. Mari kita tulis petisyen supaya dia bagi wifi servis free kat pelanggan kalo tak takyah dok hotel dia.Haha macam la boleh..kalo takdok situ nak dok mane lagi yang oi! Namun mengikut laporan encik hubby sebentar tadi, modem tersebut takdapat digunakan sebab takde coverage.Beselah kawasan kampung..huhuh
Kesimpulannya, pilihlah internet provider yang mesra kediaman anda (coverage) dan ikut preference la, suka mobile atau static,wifi atau cable.Yang saya beli ni since dapat mobile modem free, bestla kan. Sebagai seorang yg pernah guna banyak brand internet provider ni, i rasa yang ni mmg worth a try.But make sure your house dpt excellence coverage la,check tu dulu baru beli kalau tak mungkin akan hampa. Cuma masalah delivery tu je la cam drama dalam entry sebelum ni...tapi kalau tak beli online tak dapat plak freegifts dia kan. Haha enjoice :)
Until then :) haha pasni nak try download pakai bittorrent lak.Wahh berlagak gituhh

3 comments:

^fairyha^ said...

Cool gile internet kit tu. Sekali tgk macam spy kit pn ade.. Hehe

Hannah said...

mengikut komen membe aku yg pakai internet yg kamu pakai, lepas seminggu ke 2 minggu (lepas trial time), internet terus slow.

sila verify mende ini ye hehe

Shierrahh Ivy said...

Hazel: ok bebeh nnti aku update prestasinya :p
Ci: tuh la pasal..cool.perlu ditiru oleh internet provider yg len